26 Апр. 2024

Вие сте тук

easyJet въвежда фиксирано настаняване за всичките си полети

07.09.2012

 Нискотарифната авиокомпания еasyJet планира да въведе фиксирано настаняване на борда на своите самолети от ноември 2012 година, съобщиха от авиопревозвача. Авиокомпанията вече изпробва експериментално този тип настаняване от април месец, като отчита над 800 хил. пътници, които са се възползвали от услугата в 6 000 полета.

 

Над 70% от пътниците смятат, че фиксираното настаняване е по-добро от сегашната система на еasyJet,  а над 60% са по-склонни да използват еasyJet в бъдеще, в резултат на тази услуга, показва проучване на компанията.

 

easyJet изпробва фиксираното настаняване след  проучване сред пътници, което показа, че настоящият процес на качване в самолета може да бъде източник на стрес, а в някои случаи разделя пасажери, които пътуват заедно. Основните цели на направените тестове са подобряване на пътническия комфорт, без това да се отрази на точността на полетите на еasyJet - и двете от които бяха постигнати в изпълнението на пробните полети.

 

В полетите с фиксирано настаняване пътниците, които не желаят да заплатят своето място в самолета, ще бъдат разпределяни с място за сядане безплатно. Пътниците, пътуващи с една и съща резервация, ще бъдат настанявани заедно, когато това е възможно.

Всички пътници получават безплатно своите места за полети с easyJet, но имат право на избор на точно определено място срещу заплащане. Те могат да гарантират своето място за сядане, когато правят своята резервация или на по-късен етап.  В зависимост от предпочитаните места тарифите са:

  • £12 за място с допълнително пространство за краката (първия ред и редовете в близост до изходите на самолета);
  • £8 за места в предната част на самолета (редове 2-5 на самолет A319 или 2-6 на самолет A320);
  • £3 за всяко останало място;

Фиксираното настаняване ще продължи в пробни полети, а датите на въвеждането в мрежата от дестинации  можете да намерите на сайта на авиокомпанията.  

 

Някои интересни факти, констатирани от пробните полети:

  • При по-късите пътувания място 6А е най-добре продаваното място, докато при по-дългите е 1А;
  • При по-късите пътувания място 16B е най-малко популярното място, докато при по-дългите е 19B;
  • Пътниците предпочитат седалки в лявата страна на самолета с места A, B and C, за сметка на D, E и F;

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed