29 Март 2024

Вие сте тук

Eвропейските деца - ново поколение авиопътници

24.10.2013

Знаем немалко за поколението X, през последните години все повече говорим за поколението Y, а сега се оказва, че навлиза още едно поколение, което значително се разширява от предшествениците си и чиито нужди и особености трябва да се вземат под внимание.

Европейските деца са новото предизвикателство за бизнеса, установява международно изследване, извършено по поръчка на нискотарифната авиокомпания easyJet.За тях вече има и специален термин - "Jumpjetters“, създаден във Великобритания, където навиците в пътуването през последните 20 години драстично са се променили.

 

Изследването, проведено съвместно от еasyJet и изследователска агенция TNS,  разкриха пътните навици на едно ново поколение редовни пътници, каквито са европейските деца. То показва, че децата от Европа са податливи на пътувания и различни култури много по-рано, отколкото техните родители, баби и дядовци са били. 56,5% от европейските деца са били в чужбина, преди да достигнат двуцифрена възраст. За разлика от тях едва 38% от възрастните хора са пътували в чужбина, преди навършване на 10 години. Тези данни илюстрират промените в европейските навици на пътуване през последните 20 години, като се забелязват повече хора, летящи често до различни места на по-ниски тарифи.

 

Откритията послужиха и за нова рекламна кампания, която стартира този месец. СпоредПитър Войц, маркетинг мениджър на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа, това поколение се е  формирало вследствие на  ниските тарифи, които правят пътуването по въздух в по-достъпно. "Това изследване показва положителния ефект, който демократизацията на пътуване има върху младите хора в Европа, създавайки цяло едно ново поколение пътници“, казва той.

Според британския журналист и коментатор по културни въпроси Питър Йорк в днешно време децата в европейските градове имат по-ранни изживявания в сравнение с техните родители. Те са израснали с мисълта, че пътуването зад граница е нещо просто и достъпно, затова за тях не е проблем да отидат за една забавна нощ в Прага или Южна Франция например

 

Изследването показва как децата пътуват често в чужбина със самолет. 35% от анкетираните споделят, че децата им са пътували четири или повече пъти със самолет в чужбина, а 10% са пътували повече от шест пъти, преди навършване на 10 години. Изследването, проведено от TNS Omnibus през септември 2013 г., е проучило навиците за пътуване на 5254 души от цяла Европа.

 

Основаната през ноември 1994 година авиокомпания еasyJet е превозила близо половин милиард пътници. През последните 12 месеца авиокомпанията отбеляза 60 милиона превозени пътници на година. Превозвачът оперира въздушно-транспортна мрежа номер 1 в Европа с флотилия от над 200 самолета. еasyJet лети до повече от 600 маршрута между 130 летища в над 30 различни страни.

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed