19 Апр. 2024

Вие сте тук

Britains Restaurant: Елен Дароз е най-добрата жена готвач

27.04.2015

Френският топ-готвач Елен Дароз е избрана за най-добър шеф сред жените в професията от британското списание Britains Restaurant.

 

Елен е собственичка на два ресторанта, които носят нейното име – в Париж и в лондонския хотелConnaught, удостоен с две звезди на Мишлен.

 

Името й е добре известно сред ресторантьорите. Една от причините е, че тя е прототип на Колет от прочутия в цял свят филм „Рататуй“, съобщи The Local.

 

Шеф-готвач четвърто поколение, Елен Дароз е ученичка на именития Ален Дюкс. През 1995 г. оглавява ресторанта на баща си, а през 1999 г. отваря свой собствен.

 

Британското списание, което й присъди почетното звание, отбелязва, че от нея се възхищават много представители на кулинарната индустрия. Агресивният стил на поведение в кухнята не е нейна рецепта. Голямото и добро сърце на героинята от анимационния филм и подхожда повече, отбелязва Britains Restaurant.

 

Според изданието стилът на приготвяне на ястията, в които основен акцент са съставките и сезонът, Елен дължи на своя дядо. Именно той включва в класическата френска кухня такъв британски продукт като корнуолски рак.

 

Нейно коронно ястие са омар с масло и водорасли с бели аспержи и сухари от ботарга, а също фуа гра с какао и джинджифилови бисквити.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed