24 Апр. 2024

Вие сте тук

Българските вина ще поскъпнат

14.02.2022
Снимка: 
Национална лозаро-винарска камара

Предстои неизбежно поскъпване на българските вина, като основна причина е заради повишените цени на енергоносителите. Това заяви председателят на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) Йордан Чорбаджийски днес по време на традиционно зарязване на лозите.

 

Според него в момента най-належащ е проблемът със субсидиите на гроздопроизводителите. „Трябва да се намери механизъм, с който да се подпомогнат лозарите, защото субсидиите, които получават те в момента, са колкото за декар пасище – 15 евро“, коментира Чорбаджийски. 

 

Представители на лозаро-винарския сектор посрещнаха заедно Трифон Зарезан в лозята на винарна „Едоардо Миролио“ край село Еленово, общ. Нова Загора.

 

 Ива Митева, зам.-председател на 47-о Народно събрание, Борис Михайлов - изпълнителен директор и Владимир Атанасов зам.-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ – РА, Йордан Чорбаджийски, председател на НЛВК и Едоардо Миролио, собственик на едноименната винарна,  зарязаха ритуално лозите в масива на винарната. Ива Митева пожела на всички лозари и винари успешна година и „Виното да бъде по-пивко, по-лудо така, както е любовта“.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed