24 Апр. 2024

Вие сте тук

България се представя на Интурмаркет

10.03.2019

Предстои подписване на споразумение за сътрудничество в областта на туризма с Алтайския край. Това стана известно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Павел Владимирович  Дитятев, зам.–председател на правителството на Алтайския край и министър на икономическото развитие.

 

Срещата се проведе по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. В момента се водят преговори и уточняват детайлите по документа, съобщи пресцентърът на министертвото.

 

Работи се и по организация на форум, насочен към здравния туризъм, информира министър Ангелкова. Това е сфера, в която може много активно да си партнираме с Алтайския край. Руските туристи най-често посещават България през лятото и основно на морето, страната ни обаче е известна и с културно-исторически и зимен туризъм. Министърът посочи още, че може да се разработят съвместни културни- исторически маршрути, които да допринесат за увеличаване на пътуванията.

 

Представителите на Алтайския край заявиха, че имат интерес към инвестиции в сферата на туризма в България. Те посочиха, че са запознати с богатата ни култура и множеството исторически паметници, които са под закрила на ЮНЕСКО.

 
Тази година България се представя със щанд от 100 кв. м. на Интурмаркет.  Заедно с министерството на туризма, участие в него вземат общините София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Приморско и Казанлък. Очаква се изложителите в тазгодишното издание да са над 1400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Прогнозите са броят на посетителите да надвиши 74 хил. души.

 

На българския щанд посетителите могат да се запознаят с българския фолклор и да видят редица атрактивни презентации. Гостите научават за най-интересното, което предлага България, за морски туризъм, поклоннически туризъм, гурме и винени дестинации, младежки пакети, спортен и приключенски туризъм, културни и исторически забележителности и много др

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed