26 Апр. 2024

Вие сте тук

България като туристическа дестинация се нуждае от по-добър маркетинг

29.07.2022

 

Алианс Българско Черноморие отбелязва една година от своето основаване

 

Година след създаването на Алианс Българско Черноморие организацията продължава да работи за изграждането на силен туристически бранд и по-добър маркетинг на Българското Черноморие. Сдружението ще  разработи и приложи маркетингова стратегия и кампания на основните туристически пазари – Германия, Великобритания, Полша, Чехия, Израел и др.  

 

Сдружението, създадено на 28.07.2022 г. включва летища, авиолинии, туроператори, хотелиери, неправителствени организации, както и други организации, свързани с туризма, в т.ч. Община Бургас.

 

Негова основна  цел е да обедини частните компании, Черноморските общини и Министерството на туризма, както и да подобри комуникацията и сътрудничество между всички заинтересовани страни в сектора.

 

„България очевидно трябва да започне свой успешен международен маркетинг, в противен случай негативната тенденция в туристическия сектор ще продължи. Има някои външни негативни фактори като COVID-19 и войната в Украйна. Но най-големият проблем е, че от години има незадоволителен маркетинг на България като изключително атрактивна дестинация. Ще продължим с усилията си да променим това и каним всички да се присъединят! В туризма трябва да работим заедно, тогава можем да напишем успешната история за България!“, заяви д-р Франк Кванте, Председател на Управителния съвет на Алианс Българско Черноморие.

 

Поставено е начало на периодично провежданите „Инфо срещи на професионалистите в туризма“, с участието на представители на Министерството на туризма. Алиансът бе сред организаторите на Българо-полски бизнес форум в гр. Варшава. Множество срещи на високо ниво, първоначален подбор на международно утвърдени агенции по дестинационен маркетинг са също част от равносметката за изминалата година.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed