29 Март 2024

Вие сте тук

Без рестрикции за ваксинираните срещу коронавирус американци

02.04.2021

Американските граждани, които са напълно ваксинирани срещу коронавируса ще могат да започнат да пътуват отново, спазвайки предпазни мерки.  -  да тоест носят маска и спазват физическата дистанция. Това обявиха днес американските здравни власти, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.


За пътувания в пределите на САЩ не се изисква карантина или тест за коронавирус след края на пътуването. Но при пътуванията в чужбина ваксинираните  все още ще се изисква отрицателен тест за коронавируса преди качването на самолета, с който се връщат в САЩ.

Препоръчва се и тези хора да се тестват отново от 3 до 5 дни, след като върнат в САЩ. Те ще трябва да спазват карантина в САЩ само ако тя се изисква от местните власти.


За ваксинираните пътници, които заминават зад граница не се изисква отрицателен тест за коронавируса при напускането на САЩ, освен ако властите на държаватаа, в която отиват, не го изискват.


Един човек е смятан за пълно ваксиниран две седмици след инжектиране на втора доза от ваксината, която се поставя в две дози или след единствената доза от ваксината, когато е в една доза

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed