28 Март 2024

Вие сте тук

airbnb въвежда нова услуга за клиентите си

15.03.2016

Компанията Еърбиенби (Airbnb), придобила през последните години популярност като най-големия конкурент на хотелите, скоро ще даде възможност на клиентите си, които отдават краткосрочно жилищата си под наем чрез сайта на фирмата, да научават повече за поведението на наемателите си, ползващи собствеността им, информира Блумбърг.


Сервизът пуска нова функция, чрез която съседите на наетите жилища ще могат да дават оценка за наемателите на сайта, съобщи Ясуюки Танабе, шеф на Еърбиенби в Япония. Този инструмент ще бъде достъпен за ползване в целия свят след няколко седмици.


Неслучайно Еърбиенби избра да обяви новата възможност, която предоставя, точно в Япония. Туристическият бум в страната доведе до недостиг на хотелски стаи. Отдаването под наем чрез платформата на Еърбиенби в Япония обаче се натъква на трудности, тъй като жилищата често са съвсем близо едно до друго, понякога  само на няколко инча (около 2,5 см) една от друга.


Функцията, която ще бъде пусната идния месец, ще позволява на съседите да пишат коментари в онлайн формуляр. Отзивите ще бъдат разглеждани от екип за обслужване на клиенти на Еърбиенби, който след това ще предприема действия, ако е необходимо.


Компанията не уточнява дали подадената информация ще бъде публично достояние, както и дали самоличността на съседите ще бъде разкривана.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed