25 Апр. 2024

Вие сте тук

Абу Даби намалява таксите, за да стимулира туризма

12.03.2019

Абу Даби намали свързаните с туризма такси, за да подпомогне боледуващия сектор на хотелските и ресторантьорските услуги и да привлече повече посетители като част от усилията на богатото на петрол емирство да диверсифицира икономиката си, предаде Ройтерс.


Министерство на културата и туризма съобщи днес, че е намалило туристическите такси от 6 на 3,5%, общинските такси от 4 на 2%, а таксите за хотелска стая на нощ от 15 дирхама (4 долара) на 10 дирхама.


Столицата на ОАЕ инвестира милиарди долари в промишлеността, инфраструктурата и туризма, за да диверсифицира икономиката си и да намали зависимостта й от петрола.


Абу Даби е домакин на кръг от Формула 1 за Гран при на Абу Даби, там е Лувърът на Абу Даби и затвореният тематичен парк Уорнър Брос (Warner Bros), както и и други атракции.


Съседният Дубай е приел рекордните 15,9 милиона туристи през миналата година спрямо 10 милиона хотелски настанявания в Абу Даби през 2018 година.


Финансовият резултат от намаляването на таксите ще бъде 1 милион дирхама през следващите три години, каза заместник-министърът на културата и туризма Саед Гобаш.


Министерството планира да похарчи 500 милиона дирхама през следващите 3 години и да привлича туристи като част от програмата за ускорено развитие на правителството в Абу Даби - Гадан 21 (Ghadan 21).

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed