29 Март 2024

Вие сте тук

90% ръст на износа на вина от Bessa Valley

15.02.2012

Обемът на износа на вината Enira се е увеличил 90% през 2011 г., а на вътрешния пазар ръстът е 13%. Основните външни пазари за Bessa Valley остават Европа, Китай и Япония, но през изминалата година вината за първи път бяха представени и в Корея и САЩ.Тези данни изнесе генералният директор на «Беса Валей» Ивайло Антонов по време на честването на Трифон Зарезан. Лозята зарязаха Ивайло Антонов и Марк Дворкин, Главен експерт на вината Enira. Традиционният ритуал беше предшестван от тържествен водосвет за здраве, плодородие и берекет.

 

През новата 2012-та Ивайло Антонов очаква положителната тенденция на развитие да се задържи, въпреки свития пазар на вино в целия свят. Съвсем скоро се очаква представянето на пазара на Cabernet by Enira от реколта 2010 г., а поради високия интерес към Duo by Enira (купаж от мерло и сира) до края на годината вино любителите ще имат възможност да се запознаят и с новия купаж от 2010 г. От март в бизнес класата на Lufthansa, включително и в наземните салони, вече ще се сервира Enira 2008, представено на пазара само преди няколко месеца. През 2012г. винарите от избата ще участват на най-големите световни изложения за вино, на които ще представят своите нови вина.

 

От създаването си през 2001 година, винарна «Беса Валей» спазва неотменно обичая по честването на Трифон Зарезан. И тъй като традицията повелява, че колкото по-шумен и весел е празникът, толкова по-сочно ще е гроздето и по-качествено виното, винарите от Долината на бесите поканиха на тазгодишния Трифон Зарезан фолклорен ансамбъл «Пазарджик». Ансамбълът представи уникалното фолклорно богатство на Тракия. Музиката и танците бяха съпроводени от дегустация на висококачествени вина, произведени от френските сортове грозде – мерло, каберне совиньон, сира и пети вердо.

 

Кметът на Пазарджик, г-н Тодор Попов, честити празника на винарите от изба “Bessa Valley” и им пожела много здраве, плодородие и успехи.

 

По повод празника на виното и любовта, изба “Беса Валей“ пусна на пазара и лимитирана серия Enira 2008 със специален празничен етикет с червена подаръчна панделка във формата на сърце.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed