28 Март 2024

Вие сте тук

70 участника събира борсата Културен туризъм във Велико Търново

03.04.2017

Около 70 изложители ще участват в четиринадесетото Международно изложение "Културен туризъм", съобщиха от общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".


Свои щандове ще имат български общини, посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, градовете-партньори на Велико Търново Брага /Португалия/, Бурса /Турция/, Охрид /Македония/, Серес /Гърция/ и Хаен /Испания/.


Нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм ще бъдат презентирани от туроператори, музеи, неправителствени организации. Форумът ще бъде открит в Изложбените зали "Рафаел Михайлов" от 10,00 часа на 6 април и ще бъде отворен за посетители до 8 април.


В рамките на изложението е организирана третата научна конференция с международно участие "Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация".


На кръгла маса, организирана от Министерството на туризма, ще бъде обсъдена националната рекламна програма за дигитален маркетинг на туризма, единна интерактивна платформа и мобилно приложение.


На 7 април експерти от шест държави ще споделят успешния опит за културен туризъм в селските райони.
Същия ден Информационен център "Европа Директно" - Велико Търново ще представи Плана за инвестиции за Европа като механизъм за постигане на икономическия растеж.


Велико Търново ще е домакин и на XIII Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа" за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности и Националния конкурс "Чети и пътувай" за специализирани печатни и онлайн издания на туристическа тематика.


Организаторите са предвидили богата съпътстваща програма с изложби, базари, ревюта и открити работилници.
Международно туристическо изложение "Културен туризъм" е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов", Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, с подкрепата на Министерството на туризма. 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed