24 Апр. 2024

Вие сте тук

65 приказни герои на Седмия Пясъчен фестивал в Бургас

02.07.2014

Над 4 000 тона пясък ще бъдат използвани за създаване на общо 65 приказни персонажа в над 20 композиции по време  на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури. Те  ще „оживеят“ от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града по време на най-мащабното досега издание на фестивала, съобщиха от общината.

 

Темата на фестивала тази година е „Приказки от пясък“.

 

Наред с традиционно силното българско участие своя талант показват и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия.

 

Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинтстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“, ще радват малки и големи до края на септември.

 

Седмото издание на фестивала ще бъде открито с концерт на групата „Джанго Зе“ на 3 юли от 19.00 часа.  Мястото е добре известно – Парк „Езеро“ до Конната база, уточняват организаторите.

 

От сцената в Пясъчния град ще прозвучат популярните и обичани песни на групата – „Луди жаби“, „Карамба Джанго“, „Сладолед № 5“, „Най-красивата картина“, „Твоята усмивка“, „Голяма грешка“ и много др.

 

Всички посетители на откриването ще могат да разгледат пясъчните герои безплатно.

 

В останалите дни на фестивала цените на билетите тази година са като миналогодишните – 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. И тази година децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed