25 Апр. 2024

Вие сте тук

3500 образователни карти на България получават училища от eMAG

08.09.2014

 Иновативен образователен проект, който ще мотивира учениците да обичат родината

 

3500 пъстри образователни карти на България ще получат  училища в цялата страна за в рамките на инициативата на „Сдружение Азбукари“ „Обичай Родината“. Инициативата се подкрепя от eMAG, най-големия онлайн търговец в Централна и Източна Европа,  и с него ще бъде отбелязано началото на учебната година, съобщиха от компанията.


Целта на проекта е да се насърчи любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход, съставен от 11 различни теми. Учениците ще се запознаят с природните богатства, флората, фауната, културно-историческите забележителности, църквите, манастирите, фолклора, древните съкровища и др. Детската карта с размер 140/100 см. съдържа 500 цветни илюстрации, а всички рисунки в нея са създадени от ръката на художник в продължение на повече от 1 година творчески усилия. Столичните училища ще са първите, които ще получат образователната карта с началото на новата учебна година, а поетапно ценното помагало ще бъде разпространено в 28-те области на страната.

 

eMAG вече има натрупан опит в сферата на социалните проекти в Румъния, където Фондация eMAG започна работа през 2012 година. Политиката й е да подкрепя ученици и учители, които имат потенциала да постигат страхотни резултати в точните науки. Плановете на онлайн магазина са да приложи същата стратегия при подпомагане на образователните проекти в България, съобщават от компанията.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed