25 Апр. 2024

Вие сте тук

35 евро на седалка субсидия за чартъри до България

03.06.2021

Държавната помощ за чартърите продължава до края на годината

 

България очаква решение на Европейската комисия за предоставяне на държавна помощ за туроператори, използващи чартърни полети за превоз на туристи до България, за периода от 01.06.2021 до 31.12.2021 г. , съобщи Министерството на туризма.

 

При тази, трета фаза, таванът на помощта се увеличава до 1,8 млн. евро, съгласно изменение на Временната рамка на Европейската комисия за държавни помощи. Лимитът за помощта, предоставяна до 31 май, беше 800 000 EUR на предприятие.

 

Размерът на субсидията е 35 евро за всяка заета седалка за полети с капацитет не по-малко от 100 места.

 

Приемът на заявления за кандидатстване започна на 2 април и продължава до 7 юни.

 

Документи се подават електронен път чрез попълване на уеб базирано Заявление за кандидатстване и подаване на заявлението и придружаващите го документи чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ).

 

В новата, трета фаза е разширен кръгът на допустимите кандидати, като е предвидена възможност да се предостави подпомагане и на микро- или малки предприятия, които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение, при условие че те не са обект на процедура по колективна несъстоятелност съгласно националното право и не са получили помощ за оздравяване или помощ за преструктуриране.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed