19 Апр. 2024

Вие сте тук

30 хиляди туристи са посетили Вършец през 2020 г.

11.03.2021

Около 30 000 туристи са посетили Вършец през 2020 г. , като броят на реализираните от тях нощувки е около 50 000 нощувки. Година по-рано курортът е бил посетен от 45 хиляди туристи, а броят на нощувките е достигнал 68 хиляди.

 

Общината е събрала туристически данък в размер на 39 116 лева, съобщи БТА, цитирайки  местната администрация.

 


Поради пандемията от коронавирус през миналата година туристическият сезон във Вършец е продължил по-кратко в сравнение с предишни години - само от средата на юли до средата на септември. През този период легловата база е била запълнена на 100%.

 

Според общината  богатата културна програма е допринесла за привличане на туристи през лятото. Във връзка с празника на курорта, минералната вода и Балкана, повече от месец са организирани  концерти на открито, лятно кино, рисунка на асфалт, детски празници, конни състезания, състезания с велосипеди и др.

 


Общината и туристическият център поддържат и разработват със статии на английски език страница във Фейсбук "Туризъм и СПА“. Страницата съдържа цялата актуална и полезна информация както за забележителностите и местата за настаняване, така и предстоящите събития от културния календар във Вършец, уточниха от местната община.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed