29 Март 2024

Вие сте тук

30% ръст на израелските туристи в България

16.06.2016

С 30% са се увеличили израелските туристи в България през миналата година, каза във Велико Търново посланикът на държавата Израел Ирит Лилиан. По думите й интересът на туристите в Израел към България е голям във всички сезони от годината.


Засега туристите предпочитат Черноморието, но предстои разширяване на туристическите маршрути като семейни, културни, кулинарни и приключенски дестинации във вътрешността на страната.


Посланикът на Израел беше на първото си посещение в старата столица. На среща с кмета на общината инж. Даниел Панов бяха обсъдени възможностите за разширяване на културния и икономическия обмен между двете държави.


През миналата година инвестициите на израелски компании у нас са били около половин милиард евро, очаква се до края на годината те да достигнат около милиард евро, като в по-голяма степен това са индиректни инвестиции, отбеляза посланикът.


Разширяване на сътрудничеството между България и Израел на ниво местна власт и бизнес също е било обсъдено. Като председател на УС на НСОРБ Даниел Панов е предложил да бъде организирана разширена среща, в която да участват кметове и представители на туроператорските агенции.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed