02 Май 2024

Вие сте тук

250 участници в изложение "Уикенд туризъм Русе 2011"

12.05.2011

 

Около 250  участници  събра седмото издание на  изложението „Уикенд туризъм Русе 2011” и Фестивалът на туристическите забавления и анимацииха, чийто домакин от днес до 14 май е Русе, съобщиха организаторите. 12 от тях – хотели, места за настаняване, общини от цяла България, участват за първи път.

"Уикенд туризъм Русе 2011" е единственото изложение в България, където участниците имат безплатни щандове. Мисля, че това е бъдещето, каза на откриването на заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който бе специален гост.

В програмата е включена дискусия на тема "Пътуване по Дунав", на която ще се обсъди развитието на водния крайбрежен пътнически транспорт по реката в контекста на Дунавската стратегия на ЕС.

За участие в Четвъртия годишен фестивал на туристическите забавления и анимации са се записали 120 участници.
Събитието е под патронажа на кмета Божидар Йотов в партньорство със Сдружение „Европейспространства 21” и Регионален исторически музей Русе със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.чий

Основните цели на изложението са представяне на атрактивни оферти за туризъм, среща на представителите на туристическия бизнес с потребителите на туристически услуги и презентация на Русенския регион. 

За трета поредна година в изложението ще участва Първа тракийска кохорта от Свищов. Легионерите и весталките ще направят демонстрация днес по главните улици и пред Доходното здание преди и по време на официалното откриване, обявено за 14 ч.

Община Свищов ще бъде представена с щанд и рекламни материали, като основния акцент ще бъде насочен върху предстоящото в края на месец май четвърто издание на Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава".

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed