29 Март 2024

Вие сте тук

25% ръст на записванията на Томас Кук за България

09.03.2017

Големият туроператор Томас Кук груп (Thomas Cook Group) отчита 25% увеличение на записванията за България към този момент за цялата 2017 година. Това стана ясно на среща между министъра на туризма Стела Балтова и Стюард Адамсон, директор "Партньорство" в компанията, по време на международното изложение ITB в Берлин, съобщи пресцентърът на МТ.
Туроператорът е изпратил над 200 000 туристи в България през миналата година. Най-голям брой идват от Германия - над 125 000 човека. Следват Великобритания, Белгия, скандинавските страни.


Двамата се договориха да продължат усилията за промотирането на качествения туристически продукт на държавно и бизнес ниво. Стюард Адамсон посочи, че туристите на компанията са доволни от качеството на българския продукт и отчитат само 2 на сто рекламации през миналата година.


Томас Кук груп работи с над 20 млн. клиенти, като годишният им оборот надхвърля 9.6 млрд. евро. Това ги превръща в един от водещите в световен мащаб туроператори, развиващ дейност в 16 страни. Най-големите пазари са Великобритания и Германия.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed