03 Май 2024

Вие сте тук

20 нови чартърни линии на летище Бургас

03.04.2014

Над 20 нови чартърни линии са включени в лятното  разписание на летище Бургас, съобщиха от пресцентъра на крайморския аеропорт. Руският град Череповец и латвийската столица Рига са сред новите дестинации. 38 са направленията, по които ще се изпълняват редовни полети.

 

С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Москва, Санкт Петербург и Лондон, които ще се изпълняват всеки ден. От началото на този месец вече има редовни линии до Копенхаген, които са четири пъти седмично. До Осло самолетите летят  три пъти в седмицата, а до Хелзинки и Стокхолм - по два пъти.


От края на април редовни полети до руската столица ще изпълнява и авиокомпанията "България" Еър (ежедневно до летище "Шереметиево"), както и до Санкт Петербург (веднъж седмично). Авиокомпания "Россия" ще има полети също ежедневно до Санкт Петербург от началото на май.Пак тогава стартират и ежедневниге полети до московското летище "Домодедово", а един път седмично - до Новоросийск. Един път в седмицата от Бургас ще се лети и до Брюксел, а както и до Дъблин, където честотата на полетите ще е четири пъти седмично. В края на май започват редовни полети до германските градове Берлин, Франкфурт, Лайпциг, Падерборн и Щутгарт. Редовните полети до Челябинск, Екатеринбург, Нижни Новгород, Санкт Петербург, Самара и Уфа ще се изпълняват също от края на май.


Линиите до Бърно и Острава ще се обслужват от юни пет пъти седмично, а до Прага започват от края на май и ще се извършват всеки ден. Самолети на авиокомпанията "Wizz Air Hungary" ще летят от средата на юни до Будапеща и Варшава три пъти седмично, до Катовице - четири пъти седмично, а до Лондон - ежедневно. През летния сезон летище "Бургас" ще има връзка със 175 дестинации в 49 държави в Европа, Азия и Африка.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed