14 Май 2024

Вие сте тук

13 дни ще продължи 29-то издание на „Флора Бургас“ 2012

26.04.2012

 

 

85 участници от страната и чужбина участват в 29-то издание на Международното изложение за цветя „Флора Бургас“ 2012. Сред тях са  фирми, училища, детски градини, неправителствени и социални организации, производители на мед. Изложеието се организира от 1980 година под надслов „Природа-Човек-Хармония“.  Целта е популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места.


Тази година „Флора Бургас“ ще продължи до 7 май. На нея се представят фирми от България с представители от София, Велико Търново, Пазарджик, Русе, Варна, Хасково и Бургас. Международните участници са от Италия, Холандия, Сърбия, Гърция, Полша, Турция и САЩ.


На изложението по традиция освен аранжировки от рязан цвят, посетителите могат да видят екзотична тропична растителност, кактуси, различни саксийни растения, озеленяване за градини и фасади, парково обзавеждане и различни настилки, съоръжения за спортни и детски площадки.


По време на „Флора Бургас“ 2012 ще се проведе и изложение-базар на мед и медни продукти от район Странджа. Експозиционните площи вътре в трите павилиона са 48 на брой, а на открито 37. По време и специално във връзка със събитието в целия град са изработени цветни фигури с пролетни цъфтящи цветя с размери над 8 дка, като най-големите и красиви са разположени в Приморски парк.


Кметът на Община Бургас Димитър Николов оф ициално откри превърналата се в емблема на града Национална изложба за цветя с международно участие „Флора 2009”. Заедно с него лентата прерязаха областният управител Константин Гребенаров и председателят на Общински съвет Бургас Снежина Маджарова. Присъстващите на откриването станаха свидетели на изпълненията на Бургаски духов оркестър, малките мажоретки от ЦДГ „Вълшебство“ и танците на фолкроната формация към ОДК Бургас.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed