19 Апр. 2024

Вие сте тук

11 български плажа със син флаг

09.05.2016

Единадесет български плажа са  отличени със "Син флаг" тази година.  "Оазис", "Дюни", "Созопол-Харманите", "Поморие-Изток", "Слънчев бряг-Юг", "Слънчев бряг-Север", "Свети Влас-Централен", "Свети Влас-Нов плаж", "Свети Влас-Изток", "Слънчев ден" и яхтеното пристанище - "Марина Диневи" са поучили отличието, съобщиха от  Българското движение "Син флаг", позовавайки се на резултати от заседанието в Копенхаген на Международното жури на програмата "Син флаг".


Европейската инициатива започва в десет държави през 1987 г. в партньорство между Фондацията за екологично образование и Европейската комисия. Кампанията "Син флаг" обхваща вече около 50 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Океания.


Похвален е стремежът на концесионерите на наградените плажове да предлагат отлична туристическа услуга, в баланс с разумно потребление на природните дадености и качествено екологосъобразно управление, посочват от Българското движение "Син флаг". От организацията отбелязват, че плажът "Оазис" се включва за първа година в надпреварата за световната награда и достойно я е заслужил.


Програмата "Син флаг" е екологично-образователна програма, която се стреми да повиши съзнанието на хората, да ги стимулира да бъдат по-загрижени за природата, като опазват заобикалящата ги среда. В интернет-страницата на програмата www.blueflag.global могат да се видят всички отличени плажове и пристанища в света. Разработено е и мобилно приложение /Blue Flag/, което допълва информацията с навигация за по-лесно намиране на носителите на "Син флаг".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed