20 Апр. 2024

Вие сте тук

10 месеца за изграждане на естакада край Варна

11.03.2011

Около 10 месеца ще са необходими за пускане в действие на естакадата, която ще реши проблема с транспорта в района на свлачището „Трифон Зарезан". Това съобщи Дарик Радио, цитирайки  депутата от ГЕРБ Павел Димитров. 2-3 месеца са нужни за процедурата по избор на изпълнител, а около 7 месеца ще отнеме самото изграждане, показвал разчет на специалисти от Община Варна.

Ако всичко върви добре, естакадата може да е готова в началото на следващата година, посочи Димитров. До дни от финансовото мнинистерство трябва да дадат отговор за размера на средствата, които ще бъдат отпуснати.

Според аргументирано становище на Община Варна мнозинството засегнати собственици на имоти в района на свлачището нямали нищо против естакадата. Един-двама недоволни собственици обаче са писали жалба до премиера. Те искали да се укрепи изцяло свлачището. Тъй като са необходими много средства, според Павел Димитров това не е възможно да стане в близките 10 години, А естакадата била компромисен вариант.

На 26 март, събота, премиерът Бойко Борисов ще посети Варна. С него ще пристигнат и трима министри - на финансите Симеон Дянков, на външните работи Николай Младенов и екоминистърът Нона Караджова. Те ще се запознаят на място със ситуацията около улица „Девня", свлачището „Трифон Зарезан" и пречиствателната станция на Златни пясъци.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed