19 Май 2024

Вие сте тук

1 млн лв инвестиции за туризъм в Балчик

16.02.2012

Община Балчик ще вложи 950 000 лева за развитието на туризма през 2012 година. Най-значима част от средствата ще бъдат инвестирани в изграждане и поддържане на инфраструктурата и в опазване на околната среда, предвижда програмата за развитие на туризма.

Един от белите хълмове, към който се открива прекрасна гледка от центъра на Балчик, ще се превърне в туристическа атракция като бъде ефектно осветен. За новия сезон ще бъде възстановено и осветлението по крайбрежната алея от Балчик към курорта "Албена". На входно-изходните артерии на туристическия град ще бъдат поставени светещи информационни пана. Ще бъдат подготвени ландшафтни проекти и ще бъдат изградени нови зелени площи в градския пейзаж.

Общината ще задели 130 000 лева за реклама на Балчик и за представяне в туристически изложения в страната и чужбина. Ще бъде подготвен туристически справочник на хотелите и ресторантите в региона.

Програмата, която вече е одобрена от консултивния съвет по туризъм, ще бъде внесена в общинския съвет на предстоящото заседание.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed