29 Март 2024

Вие сте тук

„Kempinski“ напуска София. Засега

29.04.2015

 

От 1 май хотел „Кемпински Маринела София“ вече ще се казва Хотел Маринела София, съобщиха от компанията-собственик. Само преди седмица експерти на австрийската консултантска компания „Кол& Партнер“ прогнозираха, че най-старата европейска хотелска верига ще се оттегли от столицата след смяна на собствеността на хотела. Причината е, че в момента той не отговаря на високите критерии на „Кемпински“, поясни Андре Гриби от „Кол& Партнер“.

 

Тогава от централата на „Кемпински“ отказаха да коментират изявленията на експертите. На въпрос на THEperts дали хотелската верига окончателно се изтегля от българската столица и има ли интерес да менажира градски хотели в някой от големите градове на България отговориха, че засега е рано да се дава отговор на въпрос. Можем да се върнем към него след два-три месеца, отговориха от корпоративния отдел за комуникации.

 

Според Андре Гриби емблематичният столичен хотел, който при построяването си беше част от японската верига „Ню Отани“, а през последното десетилетие се управляваше от „Кемпински“ би имал бъдеще, ако бъдат вложени необходимите инвестиции за модернизиране на хотела. В момента той оперира с половината от стаите, а оттеглянето на „Кемпински“ ще повлияе негативно на имиджа и продажбите, коментира експертът.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed