29 Март 2024

Вие сте тук

„Шуменско Специално“ се връща на пазара в ретробутилка

06.04.2016

По случай 50-годишния си юбилей „Шуменско Специално“ се завръща в своя оригинален вид – с емблематичната бутилка „бомбичка“ и с вкуса, който историята помни, съобщиха от компанията.

                                                                                                                   

Пивото „Шуменско Специално“ ще се предлага само в малката 0,33 мл. стъклена опаковка, която ще е оборотна, т.е. за многократна употреба, както е била и преди 50 години. Това ще позволи препоръчителната цена на бутилката на рафт да е 70 ст., което я прави една от най-достъпните за потребителя у нас – както на единична опаковка, така и на литър. Трайността на пивото е 90 дни, което е значително по-кратък срок от обичайния, но отново в унисон с характеристиките на оригиналното Шуменско Специално пиво.

 

„Карлсберг България“ се стреми да напомни за легендарния вкус на юбилейното пиво, като  предлага продукта с характеристиките, които са били типични за първата варка на „Бомбичката“. Шуменско Специално е с 5,2% алкохолно съдържание и 12 ˚P (градус плато). Това се обуславя от по-високо екстрактно съдържание на сухото вещество в пивото от това на останалите бири в сегмента на Шуменско Специално, а дори и на тези в премиалния сегмент (което варира между 10 и 11,9 ˚P градус плато). От това следва по-наситен, богат вкус и аромат на пивото, което му придава изразен характер.

 

„По случай 50-годишния юбилей Шуменско Специално се завръща в стилистиката на 60-те години, от които произхожда. Автентичната бутилка ще е с оригиналния етикет и капачка. Комуникационната подкрепа също е в духа на 60-те и ще радва почитателите ни с разнообразие от послания“, коментира Теодор Несторов, бранд мениджър на Шуменско.

                                                                

„Заводът ни работи на пълен капацитет и така ще е през целия активен сезон. Ние сме готови да работим дори на 3-сменен режим на работа, за да посрещнем нуждите на пазара и търсенето на потребителите. Инвестирали сме близо 1 милион лева в осъвременяване оборудването на завода в Шумен, на поточната линия, както и в новите 0,33 мл. бутилки. От 28 март започна дистрибуцията на новото Шуменско Специално – първо ще е налично в домашния регион, а скоро след това и национално.“ – разказва Емил Петров, мениджър пивоварна „Шуменско“ в „Карлсберг България“.

 * * *

  • „Бомбичката“ на Шуменско Специално  се появява за първи път на пазара през 1966 година и постепенно се превръща в първата национална бира на България. Тя става официалната бира на „Балкантурист“ и на „БГА Балкан“. През 80-те години „Шуменско специално“ печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството „Монд Селексион“.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed