29 Апр. 2024

Вие сте тук

„Трансаеро“ ще разполага със самолет с най-голям капацитет в света

20.10.2013

Когато руската авиокомпания „Трансаэро“ получи доставките на първия си Airbus A380 през 2015 г. – суперджъмбо, тя ще разполага със самолета с най-голям капацитет, в света, съобщи USA Today.

 

Изданието се позовава на Олга Плешакова, според която авиокомпанията ще пусне своите четири A380s с по 652 места в три класа на обслужване .


" Imperial клас ще разполага с 12 места, които са създадени като апартаменти ",  описва тя интериора на самолета. Още 24 ще има в бизнес класа и 616 – в икономична.

 

Други авиокомпании също планират да притежават суперджъбмо.


Air Austral, френски превозвач със седалище в отвъдморска територия остров Реюнион,  съобщи, че трябва да получи през 2014 г. 840-местния вариант на самолета. Според изданието сделката обаче е под въпрос, тъй като превозвачът изпитва финансови трудности в момента. Дори тя да се състои, авиокомпанията е отстъпила от плана за максимална плътност на разположението на местата, така че броят им вероятно ще е значително по-малък.

 

Повечето от другите оператори на A380 са конфигурирали джетове със същата мощност в диапазона между 470 и 520 места.  Korean Air заяви, че  в ниския клас нейното 407-местно оформлението предлага най-просторната A380 в света.


Според изданието седалките в самолетите на Трансаеро ще са разположени доста компактно, но напълно съпоставимо с други компании – например, Qantas, Emirates и Air France, където разстоянието между седалките е същото.



Трансаеро ще използва новите самолети ще бъдат използвани по най-популярните маршрути, които имат най-висок пътнически трафик – от Москва до Тайланд, Доминиканската република и Барселона, Испания.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed