25 Апр. 2024

Вие сте тук

„Кемпински“ спечели наградите на WTA за България

16.10.2012

Двата български хотела от веригата „Кемпински“ – Кемпински хотел Зографски и Кемпински Гранд Арена, спечелиха тазгодишните награди на  World Travel Awards за България, става ясно от сайта на най-престижните туристически награди в света.

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе избран за „Водещ курорт на България” (Bulgaria’s Leading Resort ) и „Водещ СПА курорт на България” (Bulgaria’s Leading Spa Resort ). Признанието в първата категория – „Водещ курорт на България” (Bulgaria’s Leading Resort ) е второ поред за хотела, след като получи първата си такава награда през 2008 година.

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско води и в класацията за „Водещ СПА курорт на България” (Bulgaria’s Leading Spa Resort ). През изминалите години хотелът спечели пет от общо девет награди в престижната категория на World Travel Awards 2012. Първата от тях хотелът получава през 2005 година. Следва година на отсъствие, след което хотелът отново се завръща на бляскавата сцена с три последователни награди през 2007, 2008 и 2009 година.

 

Богатата колекция на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се увеличава с още едно попълнение на тазгодишната церемония с отличието за 2012 година. Наред с наскоро получените награди се арежда и признанието на SPA Finder Reader’s Choice Award в категорията “Favourite SPA in Bulgaria” за 2010 и 2011 година.

 

„Много съм горд, че отново успяхме да се преборим с огромната конкуренция и да спечелим тези ценни награди“, коментира генералният мениджър на хотела Орландо Стефани.  Според него е много трудно да се задържиш на върха, но екипът на хотела се старае гостите винаги да се чувстват ценени и специални по време на своя престой.

 

Кемпински Хотел Зографски София също получи две отличия – в категориите  „Водещ бизнес хотел в България“ и „Водещ хотел в България“.

 

WorldTravelAwards избра Кемпински София за победител в категорията „Най-добър хотел на България” за пета поредна година в разгорещена надпревара с други топ хотели в столицата. Втората награда, за водещ бизнес хотел, превръща постижението в още по-значимо и вълнуващо, коментират от хотела.

 

Наградата в категория „Водещ хотел“ не е новост за „Кемпински Хотел Зографски“. Хотелът я печели вече за шести път – първата е получена през 2004 г., а останалите - в годините от 2008 досега.

 

В категория „Бизнес хотел“ наградата се присъжда за пръв път, но "Кемпински хотел Зографски" е получавал отличия за най-добър СПА хотел в България през 2004 г., както и номинации за „Водещ хотел в България“ през 2005, 2006 и 2007 г.

 

Малко по-рано през 2012 г. хотелът получи и Удостоверение за върхови постижения от TripAdvisor, най-големия уебсайт за пътувания в света. Целта на това отличие е да покаже изключителните места, предлагащи първокласни условия, петзвездно обслужване и незабравимо преживяване за гостите  по цялото земно кълбо. Тази награда се дава на хотели, ресторанти и атракциони, изброени на сайта на TripAdvisor и поддържащи както висок общ рейтинг сред потребителите, така и многобройни и качествени отзиви.

 

Брандът „Кемпински“ бе отличен и като най-добър в Европа на церемония по връчването на наградите в португалския курорт Алгарве.

 

За най-добър  хотел в Европа е обявен Le Bristol в Париж, като водещ градски хотел  е обявен московският Swissotel „Красные холмы“, а най-добър бизнес хотел – Kempinski Hotel Adlon, Берлин. Най-добър бутиков хотел е „Адам и Ева“ в турския курорт Белек, а още няколко турски хотела получиха награди в други категории. Всички награди можете да видите тук.

 

Наградите World Travel Awards, наричани още „Туристически Оскари“, датират от 1993 година като признание на заслугите и постиженията във всички сектори на туризма и са известни по цял свят като марка за изключително качество.

 

Грандиозната церемония по връчване на годишните награди на The World Travel Awards 2012 е едно от най-важните събития за туризма в Европа и се състоя на 6 октомври 2012 в хотел Конрад Алгарве в Португалия.

 

 

Бляскавата гала церемония  събра професионалния елит от целия свят, а двете награди за Кемпински София бяха получени лично от г-жа Надя Брьокелман, един от собствениците на хотела.

 

 

На снимката:  Надя Брьокелман, един от собствениците на хотела, дъщеря на Иван Зографски, получава наградата на WTA за 2012 г.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed