25 Ноем. 2020

Вие сте тук

„Вила Любимец” ще инвестира близо половин милион лева в производството на бяло и червено вино

15.02.2012

Посланикът на Русия и търговските аташета в посолствата на Франция, Китай, Виетнам и Южна Корея бяха сред специалните гости на събитието

 

 Производителят на червени и бели вина „Вила Любимец” ще инвестира близо половин милион лева в производствения си цикъл с цел повишаване качеството на вината. Това стана известно по време на традиционното зарязване на лозята на Трифон Зарезан. То се състоя на масива за бели сортове грозде „Хисар”. Инвестицията ще бъде направена в закупуване на специални бъчви от масивна дъбова дървесина от Франция, в които ще отлежават вината от високия клас на „Вила Любимец”.

 

Посланикът на Русия Н. Пр. Юрий Исаков и търговските аташета на посолствата на Франция, Китай, Виетнам и Южна Корея зарязаха лозята на Трифон Зарезан заедно със служителите и мениджмънта на „Вила Любимец”. Според традицията на този ден се отрязват връхчетата на лозовите клонки, за да е плодородна земята и да роди тежки и сладки гроздове.

 

Пловдивският Архимандрит Арсений и отец Александър от гр. Хисаря благословиха лозовия масив и всички, които се трудят на него.

 

„Вила Любимец” е производител на вина със затворен цикъл на производство. Компанията разполага с лозови масиви както за червени сортове край гр. Любимец, така и за бели край гр. Хисаря. Общата площ на лозовите насаждения е 5000 дка. В региона на Хисаря се отглеждат 2 000 дка бели сортове лозя -  Совиньон Блан, Ризлинг, Мискет, Шардоне и  Траминер, предназначени за винифицирането на бялата серия вина. 3 000 дка лозя са насадени със селектирани червени сортове грозде като класическите френски Мерло, Каберне Совиньон, Сира, типичния български сорт Мавруд, Мелник 55, Мелнишки Рубин и Мелник. Вила Любимец развива и винен туризъм за ценителите, включващ дегустации и обиколка на лозовите масиви.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed