24 Апр. 2024

Вие сте тук

„Албена“ подкрепя гражданската инициатива "България без дим"

09.10.2012

Фактът, че в курорта Албена не се пуши на закрити обществени места, е една от причините много от гостите да изберат курорта. Откакто тютюнопушенето на закрито е спряно, броят на туристите се е увеличил, отчита Йовка Страшилова, зам. директор "Продажби" в к.к. Албена. Курортът има много европейски гости, които са свикнали с подобни забрани в собствените си държави и на които това им харесва, подчерта тя.

 

В Албена не се пуши на обществени места много преди забраната да влезе вд сила. Причината не е в приумица на ръководството, а в това, че гостите на комплекса не искат да се пуши на закрити места, каза Йовка Страшилова. Според нея  те искат да седнат спокойно в ресторанта, без те самите или техните деца да дишат тютюнев дим.  Дори онези, които са пушачи, са толерантни към онези, които не пушат и на които не е приятно да дишат тютюнев дим.

 

В Албена отношението към тютюнопушенето не се свежда само до забрана за пушене в хотелските стаи и заведенията, посочва Йовка Страшилова.  По думите й компанията е социално отговорна и мотивира служителите си да спрат да пушат – онзи, който го направи, получава материален стимул, след като го декларира писмено. На сайта на Албена още през 2010 г. е публикувана подкрепата на идеята за спиране на тютюнопушенето, а в самия курорт се предприемат конкретни мерки за това – например, в балнеологията има специална програма „Антитабак“,  посочва Йовка Страшилова. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed