24 Апр. 2024

Вие сте тук

Шардоне „Golden Rhythm“ е вино на сезон "лято 2015 г."

28.07.2015

Шардоне „Golden Rhythm“ на "Черноморско Злато" получи наградата „Вино на сезон лято 2015 г.", съобщиха от компанията. Призът беше присъден на втория кръг на конкурса "Винен индекс", който се проведе в дегустационната зала на Националната лозаро-винарска камара. Престижният конкурс се организира от Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки с партньорството на Националната лозаро-винарска камара и Софийската търговско-промишлена камара.

 

В специална дегустация "на сляпо" специалисти технолози, енолози и един международен съдия присъдиха най-много точки на най-известното вино — “Шардоне Grand Prix” на "Черноморско злато" - Поморие, реколта 2013. То получи 86 от общо 100 точки. Сред червените вина и розетата Черноморско Злато отново се представи с най-висок резултат със Salty Hills от сортовете Каберне Совиньон & Мерло & Каберне Фран & Сира и розе Salty Hills от Каберне Совиньон & Сира & Каберне Фран.

 

Според регламента на конкурса в края на всяка година вината, които са се представили най-добре, участват във финален кръг за определяне на "Вино на годината" в категории червено, бяло и розе, "Винарна на годината" и "Технолог на годината".

 

„Вино на сезон лято 2015" е пореден приз за Шардоне Golden Rhythm, след като тази година се завърна с три златни медала от най-престижните конкурси на Европа: международното състезание “Мундус Вини” в Германия, AWC (International Wine Challenge) Vienna и Concours Mondial de Bruxelles 2015.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed