02 Май 2024

Вие сте тук

Чуждестранни туристи посрещнаха Нова година в Ледения хотел в Румъния

03.01.2012

Любители на приключенията и уникалните изживявания - мнозинството от които чуждестранни туристи, особено британци, прекараха Нова година в Ледения хотел в Бъля Лак на над 2000 метра надморска височина в планините Фъгъраш в Румъния, съобщи БТА, цитирайки вестник "Ромъния либера".

В менюто не липсваха коктейли, сервирани в чаши от лед, и аперитиви, подредени върху ледени подноси. Туристите се насладиха на изтънчени кулинарни специалитети, каквито могат да бъдат намерени в големите ресторанти в Европа, допълнени от най-добрите вина и други висококачествени напитки, отбелязва вестникът.

Всеки участник в новогодишното празненство в традиционния Леден хотел, който се строи всяка година в местността Бъля Лак, получи от домакините по един коктейл.

За новогодишното меню туристите платиха по 250 леи (58 евро) на човек. Тази година хотелът посрещна 24 души, а някои от резервациите бяха направени още от лятото.

След партито гостите се оттеглиха в стаите си, за да прекарат нощта заобиколени от лед и животински кожи при температура около нула градуса.
"Тази година интересът към нощувка и вечеря на Нова година в уникалния в Югоизточна Европа хотел в Бъля Лак беше много голям. Първите резервации за новогодишната нощ бяха направени още през лятото на миналата година", заявиха представители на хотела.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed