30 Апр. 2024

Вие сте тук

Чакаме голф туристи от Китай до края на годината

19.06.2013

Първите голф туристи от Китай ще пристигнат в България до края на годината. Това съобщи  Кинов, изпълнителният директор на Българо-китайската търговско промишлена камара /БКТПК/,Стефан на проведения днес в Русе бизнессеминар на тема "Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай".


Вече има подписано споразумение за сътрудничество между българската и китайската голф асоциации. В момента се уточняват пакетите, които ще се предложат на китайските голф туристи.

 

Според Кинов те най-вероятно ще са 9-дневни и ще включват посещение на три или четири от най-големите ни игрища, като това ще бъде съчетано с туризъм и екскурзия из страната. Той обясни, че в азиатската страна голфът е много добре развит и само около Пекин има 168 голф игрища.


В момента взаимоотношенията с Китай навлизат в нова фаза, тъй като тази страна е изместила фокуса си от Западна към Източна Европа.


"България трябва да се възползва от възможностите, които се предоставят от самото китайско правителство. То даде разрешение за 10 милиарда долара кредитна линия за инвестиции на местния бизнес в страните от Централна и Източна Европа. Има тенденция китайският бизнес да гледа на България като на входна врата към Европа и е нормално да подготим адекватни проекти, с които да го привлечем", каза Кинов.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed