02 Май 2024

Вие сте тук

Хотелите по Северното Черноморие без промяна в цените за лятото

16.01.2012

Собственици на хотели по Добруджанското Черноморие възнамеряват да запазят цените за почивка през новия туристически сезон на равнището на миналото лято. Това  съобщи БТА, цитирайки председателя на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров. Изключение прави най-големият ваканционен комплекс в региона - курортът "Албена", където се очаква средният ръст в цените да бъде до 5% в сравнение с миналия сезон.


Въпреки че  разходите /туриситчески данък, такса смет, храна и пр./ са нараснали с  8-9%, хотелиерите ще запазят цените на офертите от миналото лято, за да привлекат повече туристи. В туризма няма нищо по-скъпо от останалата празна стая, коментира председателят на браншовата организация. Той припомни, че нощувка и закуска в двузвезден хотел по Северното Черноморие през миналото лято вървеше по 20-25 лева.

От браншовата организация не смятат, че ще имат трудности с клиентите през лятото при очакваната пълна забрана за тютюнопушене от 1 юни на обществени места. Чуждестранните туристи, които пушат, и през миналия сезон излизаха пред заведението, без никой да ги кара да правят това, поясни председателят на асоциацията. Димитров добави, че собственици на т. нар. градски заведения обмислят да направят кафето по-евтино в залите за непушачи. Разходите в тези сектори са по-ниски, защото не се харчи за електроенергия за вентилационните системи, посочи председателят на браншовата организация.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed