02 Май 2024

Вие сте тук

Хотелите в Ню Йорк до 700% по-скъпи в новогодишната нощ

31.12.2011

 

 

Ако някому хрумне в последния момент да отседне в някой от нюйоркските хотели в новогодишната нощ, ще трябва да понесе голям финансов удар, са установили анализаторите от NewYorkHotels.org. В навечерието на празника в Голямата Ябълка почти няма свободни хотелски стаи, а малкото останали са достъпни само за онези, които са съгласни да платят цени, скочили до небето.

 

Проучването на сайта показвай, че ако някой иска да пренощува в хотел в Града, Който Никога Не Спи, ще трябва да заплати тарифа, който е със 700% по-висока от обичайната.

 

Най-скъпо струва честването на Нова година в сърцето на Манхатън.  50 от хотелите тук все още разполагат със свободни стаи, но са вдигнали над три пъти цените. Районите около Сентрал Парк и Финансовия център са най-скъпи. Например, стая в четиризвездния Eurostars Wall Street, нощувката в която обикновено струва $129, в новогодишната нощ излиза $549. Разположеният на половин пресечка от Сентрал Парк хотел Excelsior отива още по-далече. Тарифата за стая в този тризвезден хотел е скочила с 570% и в новогодишната нощ тя може да бъде наета за $1332 вместо обичайните $199.

Малко по-далече от основната сцена на действие, в кварталите Сохо и Трибека, все още могат да се намерят стаи за $500. За да слязат под цена от $300 посетителите на Ню Йорк трябва да отидат в Бруклин, където цените също са значително по-високи от обичайното.

Всъщност, това е и кварталът с най-висок процент оскъпяване. Например хотелът The Red Carpet Inn, разположен до Бруклинския мост, продава стаите си за $1000, а не за скромните  $119, колкото струват обикновено.

Онези, които искат да платят по-малко и не възразяват да се отдалечени от новогодишното парти, могат да проверят в хотелите на летище JFK и околностите, където могат да се намерят стаи едва за $200 за нощувка.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed