23 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотелите в България са сред най-чистите в Европа, според проучване на Hotels.de

07.08.2015

Българските хотели – втори по хигиена н Европа Само Словакия ни изпреварва България е на второ място в Европа по чистота на хотелите с 8,70 от общо 10 възможни точки, показва представително проучване, извършено от Hotel.de - най-голямата германска фирма за хотелски резервации по интернет с централа в Нюрнберг, Бавария. Проучването е обхванало над 2 млн мнения и оценки на чуждестранните гости в хотели в различни държави. Въпреки че чистотата в хотелите е сред най-важните изисквания на туристите, не във всички държави стандартите отговарят на очакванията на гостите, показват резултатие. С едва 0,5 точки ни изпреварва Словакия, която оглавява списъка, а по-долу е и цялата таблица. На трето място се класира Швейцария, която е с 8,66 точки. В десятката влизат още Полша, Австрия, Хърватия, Германия, Португалия, Чехия и Румъния.

 

 

 

Списъкът на страните с най-мръсни хотели се оглавява от Дания, където оценката е 7,73, следвана от Норвегия. Там са още Швеция, Великобритания, Холандия, Белгия, Франция, Гърция, Турция и Унгария.

 

“Чистотата в европейските хотели с оценки значително над 7 точки всъщност може да се окачестви като добра”, обяснява резултата от проучването експертът на Hotel.de Йорг Маланг. Той обаче съветва преди да се направи резервация, да се хвърли едно око на резултатите от проучването, за да не бъде развалено удоволствието от почивката.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed