20 Апр. 2024

Вие сте тук

"Хармония на моретата" пристигна в Саутхамптън

17.05.2016

Най-големият круизен кораб в света, "Хармония на моретата" ("Harmony of the seas"), който в неделя бе пуснат на вода в корабостроителницата на френския град Сен Назер, акостира днес по обед в пристанището на британския град Саутхамптън, предаде Би Би Си.


"Хармония на моретата" може да приеме до 6700 пътници, а екипаж е 2100 души. На борда на кораба има театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейни с генератори на вълни, голям брой сауни и джакузита и дори баскетболна площадка и мини голф игрище. На разположение на пасажерите освен това са много магазини и кафенета. Специална атракция е бионичният бар, в който коктейлите се приготвят от роботи.


На 22 май круизният кораб, който плава под флага на Бахамските острови, ще напусне Саутхамптън за четиридневен круиз до Ротердам. На 26 май ще се отправи отново на тридневен круиз до Шербург, преди най-накрая да напусне Саутхамптън за лятната си база в Барселона на 29 май.


Круизният кораб е с впечатляващи размери - 362 метра дължина, 66 метра широчина и 72 метра височина или колкото 20-етажен жилищен блок. Той е собственост на американската компания Роял карибиън крузис (Royal Caribbean Cruises Ltd - RCCL).

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed