29 Март 2024

Вие сте тук

Хакери откраднаха данни за кредитни карти от 1174 хотела

20.04.2017

Хотелската верига Inter Continental Hotels Group (IHG), която притежава Holiday Inn и Crowne Plaza, съобщи за огромна кражба на данни от кредитните карти на клиети. Засегнати са 1174 хотела в САЩ, а разследването в Европа още не е приключило.

 

 

Става въпрос за вирус, който е бил „инжектиран“ в системата за плащания на тези хотели. IHG не съобщава броя на засегнатите клиенти, но признава, че вирусът е крадял данни в периода 29 септември - 29 декември 2016 г.,  преди да постъпят оплаквания и да започне разследване.

 

 

Вирусът е крадял: имената на притежателите на кредитните карти, номерата, датите на валидност и най-важното – CCV и CVC кодовете за онлайн разплащания.

 

 

IHG публикува списък на проблемните хотели (https://www.ihg.com/content/us/en/customer-care/protecting-our-guests/property-listing), за да проверят клиентите дали са засегнати от кражбата на данни. Хотелите, които са пострадали, са на фрайнчайз и не са взели мерки за защита на данните и разплащанията, съобщава IHG. Компанията призовава всички обекти незабавно да въведат системи за сигурност, както и да направят одит на хотелския софтуер за възможни зарази.

 

 

В България сигурността на разплащанията и данните на клиентите може да бъде гарантирана чрез въвеждането на стандарта PCI DSS. Това става след проверка на сигурността и изпълнението на няколко прости стъпки за подсигуряване на платежните системи.

 

Случаят с IHG е поредната кражба на данни от хотелски вериги. Преди това пострадаха Hyatt,Hilton, Mandarin Oriental, Starwood, White Lodging и дори The Trump Collection.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed