25 Апр. 2024

Вие сте тук

Хавана празнува 520-годишнина от откриването на тютюна

08.03.2012

9% ръст на продажбите и оборот над 400 млн долара са резултатите от изминалата 2011 г за корпорация Habanos, ексклузивен дистрибутор на всички 27 марки ръчно свити пури на Habanos, съобщиха днес от Калиман Карибе, ексклузивен дистрибутор на хаванските пури за българския пазар.

 

Пазарният дял на Habanos възлиза на 80% в световен мащаб, което затвърждава компанията като безспорен лидер на пазара на ръчно свитите премиум пури. Изключение от страните, в които групата оперира, прави американския пазар поради наложеното ембарго.

В края на февруари тази година традиционноият Фестивал на пурата събра повече от 1500 любители на най-добрия тютюн в света, пристигащи в Хавана от над 70 страни. Тазгодишното издание е 14-то по ред и отбеляза 520-та годишнина от откриването на тютюна.

 

Вечерта, посветена на 520-годишнината от откриването на тютюна бе проведена в Museo de Bellas Artes. Специалният гост Sergio Torres – шеф готвач от Испания, удостоен с престижната звезда на Мишлен, поглези гостите с ястие по изключително специална рецепта.

 

По време на гала вечерта бяха лансирани два нови продукта - Romeo y Julieta Churchills Reserva 2008 – първата Резерва на бранда. Тази уникална пура е факт благодарение на строга селекция при създаването й. От дългия и внимателен /най-малко тригодишен процес/ на отлежаване и ферментация на най-добрия тютюн от Vuelta Abajo до дегустационната комисия, състояща се от повече от 50 експерти, които съблюдават избрания бленд да бъде с гарантиран баланс, вкус и аромат, резервата на Romeo y Julieta е продукт с лимитирано производство от само 5000 номерирани кутии, всяка от които съдържа по 20 пури. Cohiba Piramides Extra. Този Habano, направен от „селекцията на селекциите“ на най-добрите тютюни от San Juan y Martinez и San Luis се отличава с нов ринг, алуминиев тубос и с иновативен дизайн, съдържащ отличителни знаци, които правят разпознаването му лесно и увеличават ексклузивността на марката.

 

Заедно с вечерята и дегустацията Habanos се състоя и традиционния за Фестивала благотворителен търг за умидори. Тази година сумата, която бе събрана, възлиза на 963 506 щатски долара. Шесте умидора, включени в търга, са с уникален дизайн и характеристики и принадлежат към най-престижните марки на Habanos – Cohiba, Montecristo, Romеo y Julieta, Partagas, Hoyo de Monterrey и H. Upmann. През последните 12 години безвъзмездно са дарени 10 милиона долара на кубинската обществена здравна система.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed