29 Март 2024

Вие сте тук

Френските курорти откриват зимния сезон

10.10.2011

Поне десетина алпийски курорта във Франция стабилно влизат в десятката на най-популярните ски дестинации в света. Френското издание Le Parisien събра информация за началото на зимния сезон в планинските курорти в страната.

От 1 октомври откри ски сезона курортът Тин с ледника Grand Motte. На 22 октомври ще го последва Льо Дез Алп. От 19 ноември ще очаква туристите си Вал Торанс, където закриването на сезона е насрочено за 8 май 2012 г. Няколко дни по късно, на 26 ноември, се открива сезонът във Валь д'Изер, който предлага възможности за ски почивка чак до 1 май 2012 г.

Повечето курорти във Франция са определили като начало на ски сезона първите дни на декември. Сред тях са популярните курорти Мерибел и Куршевел, а също Бес, Мон Дор, курорта Сен Лари Сулен в Пиренеите , Лез Ор в Горните Алпи, Алп д'Юез и много други.

На 10 декември към тях ще се присъедини курортът Лез Арк, на 13 декември – Ла Клюза, а на 17 декември – Льо Корбие, Морзин и др.

Савойските Алпи са най-високите планини в Западна Европа, а планинските курорти на Франция са най-големият в света център за зимни спортове. На разположение на гостите са 380 ски станции и най-големият брой в света лифтове и влекове, които наброяват 3900.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed