11 Апр. 2021

Вие сте тук

Франция пуска българи да работят в хотели и ресторанти

15.10.2012

Хотелиерство, ресторантьорство, строителство, земеделие, риболов, промишленост, търговия, развлечения, информатика, банково дело и финанси – това са само част от 291 професии, до които българи и румънци имат достъп. Правителственото постановление за това е публикувано вчера  във френския "Официален вестник", съобщи Франс прес. Досега броят на професиите беше 150.

 

Постановлението е подписано от министрите на вътрешните работи Манюел Валс и на труда, заетостта, професионалното образование и социалния диалог Мишел Сапен.Решението за разширяване на списъка от професии, за които могат да кандидатстват българи и румънци, бе взето от френското правителство на 22 август. Едновременно с това бе намалена таксата, която работодателите трябва да плащат, за да наемат служители и работници от тези две страни, посочва АФП.


Преходните ограничения за наемане на работа на граждани на Румъния и България остават в сила до края на 2013 г. Освен ограниченията по отношение на професиите, гражданите на тези две страни трябва да притежават и разрешително за работа, издадено от местните префектури на полицията.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed