19 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция вложи 81 млн евро в най-големия музей на виното в света

01.06.2016

Виното в изкуствата, историята философията или занаятите в цял свят. Градът на виното - място за свободното време, посветено на тази древна напитка, появила се преди 8000 години, отваря днес вратите си в Бордо, прословутия лозарски район в Югозападна Франция, предаде АФП.


Градът на виното, който се очаква да посреща 450 000 посетители годишно, /ete официално открит от президента Франсоа Оланд.


"Същността на това място е културна", обяснява директорът на Града на виното Филип Масол. "Говорим за цивилизацията на виното, за изкуство, за ноу-хау, така че посетителят да си си тръгне от тук с истинско уважение към този продукт".
В Града на виното обаче има и ресторанти, барове и богата винарска изба.


Проектът на стойност 81 милиона евро, вложени в построяването на сградата с площ 14 000 квадратни метра и висока 55 метра, бе финансиран на 81% от обществени инвеститори (града, рагиона, ЕС), а останалите пари бяха осигурени от 77 компании, уточни Франс прес. 19-те маршрута на музея ще помогнат на посетителите да научат повече за виното през призмата на изкуството, историята, философията, географията и не на последно място - винопроизводството като занаят и изкуство.


Град Бордо, включен в световното наследство на ЮНЕСКО, е посрещнал близо 6 милиона посетители миналата година и разчита, че този Град на виното ще укрепи сектора на винарския туризъм.

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed