26 Апр. 2024

Вие сте тук

Фестивал на сиренето ще се проведе в Сливница

09.05.2016

Втори фестивал на сиренето с изложение-базар на производителите ще се състои на 14 и 15 май в град Сливница, съобщи  Христо Станков, председател на "Български арт и фолклорен център Нестия", организатор на проявата.


Фестивалът ще е под мотото "От българско, най-българското - бялото злато на България". Той бъде открит на 14 май в новата спортна зала на Сливница. Ще бъдат представени около 30 мандри и 50 фирми от млекопреработвателната индустрия. Целта е да се популяризира българското производство и по-специално млечните продукти.


Българското сирене е един от най-здравословните продукти на нашата трапеза, от който могат да се приготвят разнообразни ястия, отбеляза Христо Станков. Според него българският потребител е много взискателен към качеството на млечните продукти. Все повече мандри се конкурират на база качество, а не на ниска цена на продукта, както преди години, отбеляза Станков. Той изрази надежда фестивалът да допринесе за производството на истинско сирене от истинско мляко.
Съорганизатори на фестивала са Асоциацията на млекопреработвателите в България, Асоциацията на професионалните готвачи и фирма "Персонал консулт".


Фестивалът предвижда богата артистична и фолклорна програма, надигравания, избор на Мис и Мистър Фестивал, дефиле на участниците, дегустация и избор на посетителите за най-вкусното сирене.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed