28 Март 2024

Вие сте тук

Фастфуд за вегани отвори врати във Флоренция

01.06.2015

В столицата на Тоскана Флоренция - там, където туристите очакват да опитат един истински стейк по флорентийски, отвори врато първият фастфуд за вегани в Италия.

 

 

Universo Vegano е първото заведение за бързо хранене в цялата страна, което предлага на посетителите си само ястия за вегани. Менюто включва сандвичи и бургери със соя, леща, зърнени храни, салати, водорасли, тофу, фалафел от киноа, салата от глухарчета и пр.

 

 

Кебапът тук се превръща във „вебаб“, а хотдогът – в хот-веган. Дори лазанята, паелята и пастата тук не съдържат и грам месо, а вместо него се използват бешамел и тофу. Коронното ястие е питка, приготвена от пълнозернено брашно и спирулина.

 

Изборът на десерти също е богат – тирамису, сладкиши и меденки, които са приготвени без използване на животински продукти, само с шоколад и плодов. Напълно е изключено използването на яйца, мляко и сметана, които са заменени с растителни продукти и агар-агар.

 

 

Идеята на заведението е да предложи на веганите през целия ден разнообразни ястия с богат вкус и необходимите за здравословното хранене съставки.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed