25 Апр. 2024

Вие сте тук

Турция ще загуби 4,5 млн туристи от Русия през 2016 г

20.01.2016

 

 

Ще субсидира европейски туроператори и авиокомпании

 

 

 

Около 4,5 млн туристи от Русия ще загуби Турция през 2016 г., съобщиха руските медии, позовавайки се на публикация в Hurriyet Daily News. Данните са оповестени от министъра на културата и туризма Махир Унал.

 

 

 

През последните три месеца на 2015 г. В Турция са пристигнали с 18% по-малко руски граждани, отколкото през същия период на предходната година. В същото време се отбелязва лек спад на туристопотока от европейските държави, чиито туристи са намалели с 1,4%.

 

 

 

Турция възлага големи надежди на предстоящото  ЕКСПО 2016, което ще се проведе от април до октомври в Анталия. Според турския министър спадът на гости от Русия ще бъде компенсиран от посетителите на изложението. Държавата е готова да разшири възможностите за субсидиране на европейските туроператори и авиокомпании, за да привлече повече туристи от Стария континент. Турската туристическа индустрия ще се фокусира и върху туристите от Индия и Китай.

 

 

 

През миналата година е регистриран отлив от морския отдих в Анталия, докато културно-познавателният туризъм е на равнището на 2014 г. Опасенията са, че терористичният акт в центъра на Истанбул може да промени нагласите на туристите. Друга тревога на туристическия бизнес е възможността Германия да препоръча на туристите си да не посещават Турция. Ако това се случи, Турция ще загуби най-големия си туристически пазар.

 

 

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed