18 Апр. 2024

Вие сте тук

Турски компании ще изграждат хотели в Иран

06.07.2016

Турски инвеститори ще получат разрешение да построят най-малко десет хотела в Иран, съобщи представител на турското министерство на туризма, цитиран от Ройтерс.


Двете страни полагат усилия да увеличат двустранната търговия помежду си след вдигането през януари на международните санкции срещу Иран, отбелязва агенцията.


Хотелите ще бъдат изградени в Техеран, Исфахан, Шираз, Тебриз и Машхад, заяви източникът, по силата на споразумение с Иран, подписано по време на посещение на турска делегация в Техеран.


Анкара и Техеран заемат различни страни в сирийската гражданска война, но досега успяват да държат политическите си различия настрана от усилията за укрепване на търговията и банковото дело след вдигането на санкциите.


"Ще предадем своето ноухау за обучението, планирането, маркетинга и рекламата, за да издигнем туристическите стандарти в Иран", е заявил турски представител, пожелал анонимност, тъй като не е бил упълномощен да говори пред медиите. Турция и Иран заедно ще организират за азиатския пазар и комбинирани турови, включващи градове в Югоизточна Турция и Иран, каза още той.


Представителите на туристическия бранш очакват над два милиона иранци да посетят Турция тази година - увеличение от 1,7 милиона през миналата година. През първите четири месеца на 2016 г. се наблюдава седемпроцентен растеж спрямо 2015 г.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed