29 Апр. 2024

Вие сте тук

Трайчо Трайков: Нова подстанция гарантира сигурността на електрозахранването на Слънчев бряг

26.06.2011

"Подстанция „Хелиос“, която бе открита днес гарантира, че и в най-горещите пикови дни Слънчев бряг ще има сигурно електрозахранване". Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при откриването на първия етап от изграждането на съоръжението, което захранва потребителите в курорта. Подстанцията бе открита в в присъствието на министър-председателят Бойко Борисов, народни представители, кметове и областни управители.

През лятото Слънчев бряг става колкото Бургас и трябва да има необходимата инфраструктура, подчерта Трайков. Дълги години инвестициите в инфраструктура са подценявани и миналата година - системата не издържа. С откриването на рехабилитираните далекопроводи и на подстанцията сега решаваме един от основните проблеми на Слънчев бряг. Минаваме и към следващите, категоричен бе министърът.

В коментар за споровете около управлението на инфраструктурата в курорта Трайков подчерта, че това е тежък въпрос, който трябва да се реши в дух на диалог и разбирателство. „Всички ще спечелим от приветлив европейски курорт, от хубаво море. Не от сергии, не от таксита-копърки, а от доволни туристи, от качествени туристи, които да видят най-хубавото в нашата страна и да отнесат добър спомен от България. Според министъра докато решаваме генералния проблем с инфраструктурата, не можем да пренебрегнем отговорността си към непосредствените проблеми . За първи път се правят стъпки въпросите да се решат и, разбира се, нарушават се интереси. Задачата, която съм дал е всичко, което се прави, да е изцяло законосъобразно, да не уврежда легитимни интереси и в министерството следим този процес, допълни Трайков.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Министър Трайков разгледа обновения централен мостик на Слънчев бряг. Емблематичното за курорта съоръжение бе ремонтирано от държавното дружество „Слънчев бряг“ АД за около 180 000 лв.

 

 


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed