29 Март 2024

Вие сте тук

Топ-10 на технологичните хотели

20.04.2010

Helix Hotel, Абу Даби

Отдавна отмина времето, когато съвременните удобства за туриста се изчерпваха с наличието на будилник и кана за подгряване на вода. Съвременните хотелиери разбират, че модерните гости се нуждаят от значително повече неща. Популярният сред силната половина на човечеството портал AskMen.com публикува наскоро топ-10 на най-високотехнологичните хотели.

1. Helix Hotel, Абу Даби

Още преди да е построен, хотел Helix вече е включен в класацията на най-високотехнологичните решения в сферата на енергоспестяването. Хотелът ще има 208 стаи и ще е оборудван с най-модерните панели Grow, които ке са закрапени от външната страна на фасадата и акумулират енергията на вятъра и слънцето. Температурата и влажността в сградата ще се регулират с помощта на водопад в атриума. Огромна стъклена подвижна стена периодично ще се отваря, за да може в помещението да нахлува свеж морски бриз.

2. Hotel Sax, Чикаго

Хотелът разполага с безплатен Wi-Fi, огромни плазмени телевизори, Studio Lounge, където гостите могат да си отпочинатна удобните огромни дивани или да изиграят някоя игра - Wii, Rock Band или GuitarHero. На всички гости се предоставя лаптоп и MP3-плеър Zune.

3. Hotel 1000, Сиатъл

Освен иновативните решения в банята като пълнене на ваната с вода, която пада от тавана, Нotel 1000 разполага и с „безшумни” звънци. Когато камериерките натискат звънеца, в стаята автоматично се задейства инфрачервен скенер. Ако той фиксира някакво движение в стаята, се появява електронен сигнал „ Do not disturb”. Към високите технологии тук се отнасят толкова сериозна, че в хотела е въведен специален отдел за „електронни” услуги.

4. Peninsula Hotel, Токио

Тук към високите технологии се отнасят толкова сериозно, че са създали специален отдел за електронни услуги. В стаите има интернетрадио, което излъчва предаванията на 3000 радиостанции, амбиентно осветление, което позволява да се променят стилът и атмосферата на помещения, безжични Skype телефони и дори сешоар за нокти.

5. Blow Up Hall, Познан, Полша

Blow Up Hall е разкошно заведение, наричано «хотел на електронното изкуство». Известният художник Рафаел Лозано Хамер (Rafael Lozano-Hemmer) е създал атрактивна видеоинсталация, около която е изграден дизайнът на хотела. Щом гостът влиза в помещението, той се превръща в един от персонажите на видео, което се прожектира във фоайето и съединява кадри от 2400 видеокамери в хотела.

Тук посетителите няма да видят ключове или номера на стаите. Единственото нещо, от което се нуждаят, е iPhone. Всеки от гостите получава по един телефон от Apple с технология за разпознаване, с чиято помощ може да влезе в стаята си. С iPhone той може да извика камериерката, да сърфира в интернет и да прегледа туристическата информация за региона.

6. The Upper House, Хонконг

Всички гости на Upper House получават iPod, който съдържа музика, игри, както и информация за хотела и околностите. В стаите има неограничен достъп до интернет и дори автомобилите на хотела разполагат с Wi-Fi.

7. Mama Shelter, Париж

Във всяка от 172-те стаи на хотел Mama Shelter, чийто дизайнер е Филип Старк, гостите разполагат с 24-инчов iMac, който изпълнява функцията на център за развлечения. В хотела има Wi-Fi достъп. Освен това гостите ще намерят във всяка стая на хотела микровълнова печка.

8. Montage, Бевърли Хилс

Тук предлагат практично решение за мъжката половина от гостите –всяка баня разполага с огледало за бръснене, което не се запотява. Montage е един от първите хотели в света, получили златеен сертификат LEED (Leadership in Energy and Environmental Design — лидерство в екологичното и енергийно проектиране) за иновациите си, сред които са енергоефективните отоплителни системи, осветление и климатични инсталации.

9. Element Hotels, САЩ

В стаите на Element Hotels гостите ще намерят амбиентно осветление , при което се използват енергоспестяващи лапми, модерни душ-кабини със специален дизайн, които позволяват да се пести водата. Всички помещения разполагат със съверменни вградени кухни, а скоро в тях ще се появят конзоли Nintendo DS със специална кулинарна програма Personal Trainer: Cooking software.

10. Pod Hotel, Ню Йорк

Нюйоркският хотел Pod Hotel, чиято целева група са младите гости, е организирал дружество Pod Community Blog, което е отворено за всеки, резервирал стая в хотела. Това позволява на гостите и бъдещите гости да си задават взаимно въпроси. Pod Hotel, разполагащ с безплатен Wi-Fi, плазмени телевизори и док-станции за iPod, със сигурност ще привлече хората, които предпочитат модерния отдих съчетан с ниски цени.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed