28 Март 2024

Вие сте тук

Топ готвач от „Корабът на мечтите” акостира в Албена

24.02.2016

36-годишният Йордан Димитров, шеф готвач на 5-звездния круизен кораб „Корабът на мечтите”, вече е главен готвач на 5-звездната перла в Албена – „Фламинго Гранд”, съобщиха от курортния комплекс.

 

Познатият у нас от немската филмова продукция “КОРАБ НА МЕЧТИТЕ” и “КРУИЗ КЪМ ЩАСТИЕТО” е един от най-изисканите и супер луксозни плавателни съдове в круизната индустрия. Корабът плава в цял свят и хвърля котва на 6 континета. През 2012 г. “Мs Deutschland” e бил използван за плаващ хотел по време на Олимпийските игри в Лондон. Когато шеф готвач Димитров кандидатства за работа на кораба, за неговата позиция се борят 800 души.

 

Шеф Димитров е работил дълги години в Германия, в едни от най-реномираните ресторанти. В местността Bad Wiesseeе обслужвал немския политически елит, бившия президент на Байерн МюнхенУли Хьонес, актьора Роуън Аткинсън. В Bad Wiessee всяка седмица при него са се хранили  готвачи от мишленовски ресторанти. В тази местност къщи имат Роман Абрамович, собственикът  на Hugo Boss Марцато. Пред именитите си клиенти шеф Димитров винаги представял и презентирал българска кухня и е категоричен, че гостите са оставали изключително доволни.

 

Йордан Димитров е роден в Добрич през 1980 г. Живее тук, заедно със съпругата си и 10-годишния си син, с когото винаги празнуват двоен рожден ден – и двамата са родени на 12 август.

 

Шеф Димитров е категоричен, че гостите на „Фламинго Гранд” ще се насладят на невероятна кулинарна палитра. Обещава различни тематични вечери, богато и разнообразно меню с много разнообразна кухня. Самият той обича всички видове меса, сред които лидер е телешкото. Следващото предпочитание в личното му меню са рибите. Собствените специалитети от атрактивната му кухня са – surf and turf и Стек от млечно телешко бонфиле с аспержи и сос „Шарон“.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed