19 Апр. 2024

Вие сте тук

Тенерифе и Женева са изборът на британците за зимата

18.11.2011

Тенерифе и Женева са двете най-търсени от британците дестинации за зимни ваканции. Това показват резултати от проучване на carehiremarket.com. Данните са от действително направени резервации на автомобили през декември 2011 и януари 2012 г. Най-слънчевият остров на Канарите е първият избор на жителите на Великобратиня, които искат да избягат от мрачните зимни дни в родината си. Женева е изборът на онези, които не могат да си представят зимната ваканция без сняг.

Останалите дестинации в първата петорка показват, че британците се нуждаят от повече слънце през зимата – това са слънчевият и южен португалски град Фаро, Кейптаун в Южна Африка. Последен в списъка на най-търсените дестинации е Белфаст, където зимните празници с чаша гинес изглеждат атрактивно за британците.

Сравнено със същото проучване от миналата година, се вижда, че традиционно популярните Гърция и Испания отстъпват позиции. Само преди година първите две места бяха за Палма де Майорка и Малага, припомнят авторите на проучването.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed