18 Апр. 2024

Вие сте тук

С 415 хил пътници Луфтханза отбелязва 45 години полети до България

08.10.2015

Авиокомпания Луфтханза отбеляза 45 години полети от България с рекорден брой пътници, превозени от и до България - 415 хил. души. Това е с около една пета  повече, отколкото през миналата година.


По данни на авиокомпанията, цитирани от генералния мениджър на Луфтханза за България Александър Толвет, чепревозвачът а държи около 18% пазарен дял в България. Луфтханза груп, която се състои от Луфтханза, Аустриан еърлайнс, Суис интернешънъл еърлайнс и Бруселс еърлайнс, е най-голямата авиационна група в България с пазарен дял сред утвърдени превозвачи от около 30%, посочи той.  Групата от превозвачи заедно предлагат повече от десет полета дневно от София до нашите центрове, подчертаха мениджърите на компанията.


В момента авиокомпанията предлага 35 ежеседмични полета до Франкфурт и Мюнхен от София. Общият брой полети всяка седмица, предлагани от цялата група - Луфтханза, Австрийски и Швейцарски авиолинии, от страната ни през предстоящия зимен сезон е 73 полета до четири различни дестинации - Франкфурт, Мюнхен, Виена и Цюрих. Тази зима авиолиниите от групата Луфтханза ще свързват 261 дестинации в 101 държави посредством центровете си във Франфурк, Мюнхен, Цюрих и Виена, както и връзка от точка до точка, обясни Бирленбах. Тя отбеляза още, че броят на превозените от цялата група пътници от и до България през изминалата година е 750 хиляди. Любимите региони, предпочетени от клиентите, са били Европа, Северна Америка и Азия. Предпочитаните дестинации освен Франкфурт и Мюнхен са Сан Франциско, Маями и Ню Йорк, както и Хамбург, Лисабон и Брюксел. Най-силен е делът на корпоративните клиенти - 30 на сто.


В авиопарка на Луфтханза за дълги полети има общо 106 самолета. Очакват се и 270 нови самолета за 37 млрд. евро до 2025 г., обявиха от ръководството на компанията.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed